El Blog d'en Jaume Vellvehí


dimarts, 4 de juliol del 2017

Es publiquen les actes de l’XIen Congrès de l’Associacion Internacionala d’Estudis Occitans

L’onzè Congrès de l’Associacion Internacionala d’Estudis Occitans es va celebrar el 2014 a Lleida coincidint amb el centenari de la mort de Frederic Mistral. En aquella ocasió, sota l’epígraf: Occitània en Catalonha. Los estudis occitans: de tempses novèls, de novèlas perspectivas es van presentar 147 comunicacions procedents de 60 universitats de 12 estats diferents i per primera vegada la majoria de les comunicacions eren en llengua occitana. Ara, coincidint amb la celebració, a partir del 10 de juliol, del XIIè Congrés, han sortit a la llum les actes. Es tracta d’un volum de poc menys del miler de pàgines que aplega les ponències marc i les comunicacions presentades. Ha estat editat per Aitor Carrera i Isabel Grifoll de la Càtedra d’Estudis Occitans de la Universitat de Lleida i publicat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida. Com a novetat, la publicació també s’ha digitalitzat i es disponible online en aquesta adreça.

Per la nostra part, hi vam presentar la comunicació El nucli de Mataró: els orígens de la recepció de Mirèio i del Felibritge.

Finalment, dir que el proper 10 de juliol s’inaugurarà a Albi, Occitània, a l’Institut National Universitaire Champollion el XIIè Congrés sota l’epígraf Fidelitats et dissidéncias.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars