El Blog d'en Jaume Vellvehí


diumenge, 3 d’abril del 2016

Fidelitats i dissidències. Es convoca el XIIè Congrés Internacional d'Estudis Occitans, Albi 2017

Es convoca el XIIn Congrès de l’Associacion Internacionala d’Estudis Occitans que se celebrarà a Albi, del 10 al 15 de juliol de 2017. En aquesta ocasió, el tema general del Congrés es centra en l’epígraf Fidelitats et dissidéncias.


És a partir del fet històric de la Croada contra els Albigesos, contra el catarisme (1208), que l’organització del Congrés ha definit la temàtica. Amb motiu d’aquell conflicte es desvetlla l’antagonisme entre el sentiment de fidelitat i la dissidència. Uns antagonismes que es retroben en altres espais temporals i en altres àmbits de la llengua, la literatura, la història i la cultura occitana. Com diu l’organització: «les nocions de fidelitat i de dissidència poden ser l’oportunitat de replantejar la manera com es van elaborar unes obres i com es van constituir uns camps del saber que, com a investigadors, en som alhora els hereus, els exegetes, però potser també més d’un cop, els presoners».

Les comunicacions s’ajustaran als següents àmbits:
 llengua occitana medieval, llengua occitana moderna i contemporània, literatura occitana medieval, literatura occitana moderna i contemporània, història i sociolingüística.

En aquesta nova convocatòria, l’anterior es celebrà a Lleida organitzat per la Catedra d’Estudis Occitans de la Universitat de Lleida (2014), el Congrés l’organitza la Universitat Tolosa-Joan Jaurés i es celebrarà al Centre Nacional Universitari Champollion a Albi.

Enllços:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars